Articles en roumain

Merci à Daniela pour son engagement et ses traductions en roumain.

 

Prensentare

Dintotdeauna am trait cu constienta planurilor invizibile si in certitudinea ca Viata e mult mai mult decat ceea ce societatea umana vrea sa ne arate. Asadar, am studiat timp indelungat, am cautat in interiorul meu aceasta realitate divina, pentru a-mi aminti cine sunt cu adevarat.

Astazi imi amintesc de majoritatea vietilor mele anterioare pe acesta planeta si cateva din memoriile mele galactice si traiesc intr-o constienta multidimensionala care imi permite sa percep Viata intr-o maniera vibrationala. M-am format de asemeni in numeroase tehnici si terapii, Reiki, remedii florale, terapie prin lumina..De mai bine de zece ani acompaniez oameni (Fiinte) individual sau in grup, in acesta eliberare de tot ce ii impiedica sa revina in Unitate si sa se alinieze la propria Sursa Interioara.

Am acesta facultate, usurinta, in a citi vibratiile, tot ce este in constientul si mai ales in subconstientul oamenilor (credinte, emotii refulate, istoria personala si transgenerationala), de asemeni in aura voastra (corpuri subtile, chakre), sa canalizez vibratia vindecarii universale si sa creez vortexuri pentru a sprijini calatoria interioara in multidimensiunile Vietii.

In vremurile pe care le traim este nevoie sa ne implicam in propria evolutie spirituala pentru a reveni in Unitate, sa imbratisam propria divinitate, Iubirea in Sine. Acestea nu se intampla fara o participare activa a noastra, iar exercitiile de Viata sunt cele ce ne conduc spre o mai mare stapanire de sine, de viata sa, revenirea la puterea creatoare si recunoasterea Iubirii si Luminii – ceea ce suntem intrinsec.

Va invit sa mergeti in inima si sa verificati daca aceste informatii corespund adevarului vostru interior si va ajuta in evolutia personala si spirituala.

Iata si Legile Universale dupa care ma ghidez :

☼  Universul are unic sens : totul pleaca din interior spre exterior

 

☼  Universul este inclusiv : totul e continut in el. Noi nu putem nimic adauga (totul exista

déjà la diferite nivelurile vibratorii), nimic transa, putem doar transforma

 

☼  Suntem fiinte vibratoare

 

☼  Suntem fiinte spirituale care traim o experienta umana

 

☼  Atragem in vietile noastre ceea ce emitem ca vibratie

 

☼  Nu putem schimba lumea, putem schimba modul in care noi o privim

 

☼  Singurele noastre limite sunt convingerile si credintele proprii

 

☼  Credinta, convingerea precede experienta

 

☼  Exteriorul este oglinda interiorului

 

☼  Momentul Prezent este un cadou, fiecare moment este un moment de creatie

 

☼  Suntem liberi sa ne alegem pozitionarea interioara. De aici ne vine puterea.

 

Toata realiazarea trece prin reconexiunea la identitatea noastra divina.

Dedic toata existenta si munca mea Umanitatii intregi, de la inima la inima, de la suflet la suflet.

 

 

Sa stii sa iti recunosti emotiile pentru a te elibera

 

Acest articol mi-a fost inspirat din munca de eliberare emotionala pe care o efectuez cu persoanele pe care le acompaniez. Constat ca uneori nu e usor sa pui cuvinte pe ceea ce simti, senzatii sau sentimente. Este deci important sa distingem diferitele registre emotionale  si sa intelegem ca

o stare de spirit, sau un comportament, nu este o emotie.

Astfel, a se simti respins, tradat, tratat injust, singur, izolat…sunt pozitionari interioare care declanseaza emotii. Trebuie sa mergem mai departe in procesul de acceptare de sine, de imbratisare de sine, de primire de sine. Reactiile variaza dupa personalitate. Astfel, in fata tradarii sau umilirii, se poate declansa enervarea, tristetea, disperarea, furia enorma, frustrarea..Situatia e aceeasi, reactia este diferita. Este acelasi lucru si cu simptomele fizice. In cazul unei raceli puteti sa va simtiti trist, enervat, obosit…in functie de propriul caracter.

Adevarata vindecare trece prin eliberarea emotionala

Vorbim deci de o « lume » despre care acum invatam: cum sa ne adaptam,  cum sa o intelegem si sa o stapanim. Stapanirea si controlul sunt doua lucruri diferite: in control va retrageti (va ascundeti) in stapanirea de sine acceptati sa va eliberati, ramanand observatori ai procesului.

Daca de exemplu, resimtiti un vid, nu vorbim de emotie. Vidul este disperarea inabusita. In acelasi mod, procastinarea, ce unii numesc lene, reprezinta doar frici neidentificate. De fapt frica este cea care paralizeza. Invatati asadar sa fiti plini de bunavointa fata de voi insiva si fata de propriile blocaje. Faceti cum puteti mai bine, fiinta dvs. exprima doar un « nu sunt bine », o suferinta cu care va este dificil sa va confruntati.

Unele persoane au tendinta de a confunda puterea si violenta, interzicandu-si sa coboare adanc in propriile senzatii interioare. Anumite emotii sunt foarte puternice, intense. Doar ca atata timp cat nu va autorizati sa traiti profund lumile voastre interioare, nu va puteti elibera.

Nu faptul ca sunteti rosu de manie, sau in disperare, face rau in jurul dvs. Sunteti in suferinta si atata timp cat nu ii faceti fata, o deversati asupra celor din jur prin comportamente deplasate sau chiar contra propriei fiinte, deoarece controlul are proprile limite.

Pentru a invata sa ne apropiem de emotiile noastre, va propun doua mari referinte, lucrarile lui Abraham Hicks si cele ale Doctorului Bach. Ei au stabilit clasamente emotionale care ajuta sa vedem clar unde ne situam. In acest fel, Abraham, un colectiv de constiinta canalizat de Esther Hicks, determina 22 de emotii, dr. Bach 38. Intelegem mai bine nuantele care exista in lume..

Iata scara de ghidanta emotionala a lui Abraham Hicks :

1.       Bucurie, a sti, stapanire de sine, libertate, iubire si apreciere
2.       Pasiune
3.       Entuziasm, elan, fericire
4.       Asteptare pozitiva si incredere
5.       Optimism
6.       Speranta
7.       Multumire
8.       Plictiseala
9.       Pesimism
10.   Frustrare, iritare, nerabdare
11.   Coplesire
12.   Deceptie
13.   Indoiala
14.   Ingrijorare
15.   Dezaprobare
16.   Descurajare
17.   Furie
18.   Razbunare
19.   Ura si furie
20.   Gelozie
21.   Insecuritate, culpabilitate si nedemnitate
22.   Frica, mahnire, disperare si neputinta

Faptul de a pune cuvinte pe ce simtiti este inceputul eliberarii. Intelegeti ca e dificil de a trece intr-o clipa de la descurajare la entuziasm, de exemplu. Trebuie sa fiti cinstit cu dvs. insiva, sa va acompaniati cu bunavointa, fara sa va faceti ca nu vedeti, ca nu simtiti suferinta. Invatati sa va raportati clar la emotiile dvs pentru a le putea transforma progresiv. Faceti cat mai des un bilant, interiorizandu-va, si antrenati-va sa urcati pe acesta scara prin ganduri pozitive, amabilitate si apreciere.

Daca doriti sa mergeti mai departe, puteti sa accesati lucrarile doctorului Bach care a identificat 38 de emotii si a produs 38 de remedii florale care permit sa revenim in aspectul pozitiv al vibratiei fiecarei plante. Ele sunt clasate in 7 familii : frica, hipersensibilitate la influentele si ideile altora, solitudine, indoiala, lipsa de interes pentru prezent, ingrijorare excesiva pentru binele celor din jur, descurajare, disperare.

Iata florile si starile negative care le corespund :

Agrimony– suferinta mentala ascunsa sub o infatisare vesela
Aspen – frica sau anxietate de origine necunoscuta
Beech – intoleranta
Centaury – cei ce nu pot sa spuna « nu »
Cerato – cauta mereu opinia altora
Cherry Plum – frica de a-si pierde controlul
Chestnut Bud – incapacitatea de a invata din propriile greseli
Chicory – iubire posesiva
Clematis – a visa in viitor fara sa fie atent la prezent
Crab Apple – remediul de curatenie
Elm – impovarat de responsabilitati
Gentian – descurajare dupa un esec
Gorse – disperare si infrangere
Heather – egocentrism si autopreocupare
Holly – ura, gelozie, pofta
Honeysuckle – a trai in trecut
Hornbeam – oboseala la ideea de a face ceva
Impatiens – nerabdare
Larch – lipsa de incredere
Mimulus – teama de ceva cunoscut
Mustard – tristete profunda fara motiv
Oak – oameni neobositi care ajung la limita epuizarii
Olive – epuizare urmare a unui efort
Pine – vinovatie
Red Chestnut – anxietate excesiva pentru cei apropiati
Rock Rose – teroare, frica extrema
Rock Water – abnegatie, rigiditate, auto represiune
Scleranthus – incapacitate de a alege intre alternative
Star of Bethlehem – soc
Sweet Chestnut – angoasa extrema, tot a fost incercat, nici o speranta
Vervain – exces de entuziasm
Vine – dominator si inflexibil
Walnut – protectie de schimbari si influente nedorite
Water Violet – solitar, rezervat
White Chestnut – ganduri nedorite, argumente mentale
Wild Oat – incertitudine in ce priveste directia in viata
Wild Rose – resemnare, apatie
Willow – autocompatimire, resentiment

 

(Pentru cei interesati iata link-ul spre situl d-nei Claudia Cabat,  primul specialist roman pregatit de catre Dr Edward Bach Foundation: http://www.remediiflorale.ro/remedii_florale_bach/)

Nimeni nu ne impiedica sa ne realizam, sa ne atingem obiectivele (personale, profesionale, spirituale). Singurele rezistente se afla in noi si doar recunoscandu-le, eliberandu-le, vom progresa si vom putea sa ne cream o noua realitate deschisa, inflorita.

Deveniti responsabili de viata vostra implicandu-va pentru sine, investind in sine, simtiti ca sunteti o persoana valoroasa, pretioasa si ca meritati ce e mai bun.

 

 

 

Vindecarea Copilului Interior

 

Vindecarea copilului interior este primordiala pentru evolutia noastra personala si spirituala. E important de stiut ca totul se imprima in constiinta. Apoi, este doar o chestiune de memorie. Noi suntem constiinta, calatorim, traversam spatiul si timpul, in lumi in evolutie. Constiinta noastra Divina, cu suportul sufletului nostru, alege incarnarile noastre cu scopul de a invata, de a evolua si de a imbogati cu aceste experiente intreaga Creatie.

Chiar daca am uitat aceste impregnatii, este posibil, in meditatie, unindu-ne cu Propria Prezenta Sacra, in stadiu de constiinta modificata, sa regasim aceste amintiri cu scopul de a ne ingriji de socurile emotionale acumulate in calatoriile sufletului.

Prima impresie care ne marcheaza la inceputul incarnarii se fixeaza in momentul conceptiei, momentul in care sufletul intalneste materia. Cum sufletul incepuse sa uite originile sale de lumina apropiindu-se de densitatea fizica, el a fost influentat de senzatiile venite din exterior, emise de vibratiile parintilor sai umani. Deseori, in functie de acesta prima intalnire cu materia, sufletul confunda materia cu emotiile si lumea interioara a parintilor de unde apar diferitele dificultati de a se incarna, daca conceptia nu a fost in constienta si in iubire. In grade diferite acest aspect ne include pe toti deoarece traim intr-o lume imperfecta unde fiecare are limitele sale (expresia iubirii conditionate).

Impregnarea cu emotiile exterioare continua in cursul vietii fetale, unde sufletul continua identificarea la vibratia parintilor, si astfel incepe sa-si defineasca propriilr perceptii despre lume.

Viata nu are decat sensul pe care i-l dam si acesta se supune influentelor exterioare.

Dificultatea vine din faptul ca sufletul nu diferentiaza exteriorul de ceea ce ii apartine efectiv, deoarece este intr-un proces de fuziune. Experienta consta exact in a defuziona de lumea celorlalti, pentru a reveni la propria constiinta. Aceasta invatatura a autonomiei este mai mult sau mai putin dificila in functie de istoria familiala si credintele personale ale sufletului, izvorate din vietile anterioare. E corect sa vindecam toate acestea, in prezent, in plina constienta, caci nu suntem decat rezultatul experientelor trecute.

Credinta precede intotdeuna experienta, asadar, noi ne-am ales parintii in functie de concluziile vietilor noastre anterioare. Chiar si fara amintirea lor ne putem vindeca deoarece prezentul este consecinta trecutului. Vindecand aceste memorii, recontactand copilul interior, putem sa ne eliberam de aceste influente si sa ne conectam intr-o maniera profunda la structura noastra multidimensionala. In acest fel prezentul nu mai este doar rezultatul trecutului, devine un act de creatie constienta izvorat de identificarea la Prezenta noastra Eterna. Nu e vreo minune, este o lucrare interioara puternica, in timp. Cere rabdare si perseverenta. In fapt, experienta de copil se intinde pe cativa ani, impregnarea este puternica dar prin consecventa, unire puternica cu copilul interior, putem sa ne eliberam de acesta povara.

 Daca in prezent suntem uneori uimiti de reactia noastra emotionala excesiva, in raport cu situatia traita, inseamna ca suntem intr-o memorie activata. Corpul nostru isi aminteste de situatii similare in care a suferit si se identifica la acest trecut. De exemplu, intr-un conflict relational, inconstientul nostru se gaseste in fata mamei sau a tatalui si retraieste impresia de neputinta a copilului. Este copilul din noi cel ce nu are solutie, este sentimentul de neputinta al copilului interior. Stiind acesta, regasind amintirea adecvata cu situatia permite eliberarea memoriei si iesirea din reactivitate.

Faptul de a deveni noi insine, adultii de azi, parinti binevoitori pentru copilul nostru interior este foarte binefacator atat pentru copil cat si pentru adult.

De fapt, sa simtim ca avem acesta putere de a intra vibrational in relatie cu copilul, permite adultului sa se afirme, sa creada in el, ajuta copilul sa creasca, pentru a se uni cu adultul. Este o profunda reconciliere in Sine, o intoarcere la Unitatea Fiintei.

Acesta poate incepe intr-o maniera simpla, prin calm si interiorizare. Va indreptati toata atentia in interior, in inima voastra si acolo mergeti sa va intalniti copilul. Cel mai important este sa il simtiti, nu neaparat sa il vedeti. Apoi va apropiati incet de el, si adultul ce sunteti incepe sa ii vorbeasca. Spuneti-i ca sunteti acolo pentru el, ca il intelegeti, ca il iubiti, ca il veti ajuta. Ca ati venit sa il sustineti, sa-i fiti camarad de drum. Ascultati-i dorintele, intrebarile, indoielile, invatati-l intelepciunea si intelegerea adultului, cu scopul de a crea acesta reconciliere profunda cu viata si detasarea de identificarile exterioare.

In curand veti avea la dispozitie o meditatie audio pentru a va ajuta sa recontactati sau sa aprofundati aceasta lucrare de reconexiune la copilul interior.

guérison de l'enfant intérieur

Commentaires ()

Poster un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

X